Čáry, máry, lektrvary

Zveřejněno: 9. 5. 2024, zapsal: Ilona Kočová, přečteno: 56x
Máry 2 Čáry

Berta a Perchta – dvě čarodějky, které k nám zavítaly a vyprávěly nám každá svůj příběh. Jeden smutný a druhý veselý. Později jsme si s příběhy vzpomínali na dobro a zlo, hledaly protiklady a hrály hru „Bábo, kde jsi?“

Společně jsme si nakreslili velikou pavučinu a zkoušeli kreslit černým uhlem. Pavouci se v ní vesele proháněli a vypadali hladově. Pavučinu jsme stavěli i z dřívek a přitom jsme se museli domluvit, kdo jakou práci zastane. To nám moc nešlo, museli jsme to trošku potrénovat, protože někteří čarodějové si prostě dělali, co chtěli a z díla nebylo nic.

Čekal nás neobyčejný týden, tak jsme i neobyčejně začali s cvičením – s židličkami, jako na peci. Provázely nás při tom bubácké písničky. Spoustu jsme se jich naučili i proto, že nás čekalo vystoupení na sletu čarodějů a čarodějnic na naší školkové zahradě. Hráli jsme si i s lektvary, zaříkadly a seznamovaly se s čarodějnickými pomůckami. Ty jsme museli poznat i poslepu.

Vyráběli jsme bubáky z kelímků a sáčků, barevné baňky s kouzelným lektvarem a pak zvětšovaly lahvičky kouzelnými čarami.

Pak ještě uklidit s pometlem – zahrát si s ním hru a už je hotovo. Slet může začít.