Zlatý poklad

Zveřejněno: 27. 6. 2024, zapsal: Bohumila Choulíková, přečteno: 126x
Zlatý poklad 2 Zlatý poklad 1

Na konci školního roku jsme se jako piráti vydali hledat zlatý poklad. A jak to dopadlo?

Nejprve jsme se vydali vyzbrojeni šavlemi na loď, se kterou jsme následně vypluli na širé moře. Tady jsme se setkali se žraloky, co měli zuby ostré jako žiletky, s medúzami, mořskými koníky a pestrobarevnými rybkami. Moře bylo bouřlivé, naše loď se nebezpečně nakláněla a my se obávali o holé životy. Zachránili jsme se na pustém ostrově, na kterém žil pouze medvěd, se kterým jsme se okamžitě spřátelili. Poklad jsme sice nenašli, za to nového kamaráda ano. Medvěda jsme totiž vzali s sebou domů. A naším velkým zjištěním bylo, že být doma, mezi svými blízkými, se svojí rodinou a kamarády, že to je náš největší poklad.

Tímto muzikálem Zlatý poklad jsme se prezentovali na naší rozlučovací  zahradní párty a provázel nás celé tři poslední týdny. Zlatý poklad jsme ale hledali i jinde. Například při cyklovýletě do Klabavy nebo v zábavném parku Mirakulum, kde jsme prožili celý den, či při turistickém výšlapu na rozhlednu na Kotli.

Byly to báječné poslední týdny našeho společného pobytu ve školce. Co se však na úplný závěr ještě přihodilo? Pan Mašek, který pobýval téměř celý rok v zahraničí, se vrátil a doma nenašel svojí berušku. Ano, tu berušku, kterou jsme v září našli a celý rok se o ni starali, ano, naší berušku Bety. A protože nastávají prázdniny a většina z nás v září půjde do školy, s beruškou Bety jsme se všichni hezky rozloučili a vrátili jí zpět jeho majiteli.

A tak teď už jen…. sbohem školko, bylo nám tu všem krásně.