Pěšky do školky

Zveřejněno: 5. 9. 2024, zapsal: Věra Zagorová, přečteno: 143x
gg aa

Milí rodiče ,

rokycanské mateřské a základní školy se letos poprvé zapojí do celorepublikové akce Pěšky do školy, která proběhne od 16. do 20. září 2024.

Můžete s dětmi přijít pěšky 🚶🏻, jet na kole  🚲 nebo koloběžce 🛴,svézt se hromadnou dopravou 🚌. Jestli pojedete autem, stačí jen zaparkovat třeba 5 minut od školy a procházka je vaše. Každá cesta se počítá a navíc zapojené třídy mohou vyhrát krásné ceny.

Děti, které chodí do školy pěšky  🚶🏻, si víc všímají svého okolí 🌍, získají k němu vztah a rozšíří si zkušenosti. Troška pohybu po ránu také pomůže správně nastartovat mozkové závity a připraví děti na školní den. Také se mohou po cestě od maminky dozvědět zajímavé historky, nebo zjistí, že táta je nejlepší kůň.

Když se nám společně podaří snížit množství aut před školou, bude tu pro všechny bezpečněji a příjemněji.

V pátek 20. září zakončíme týden společným průvodem po městě, který povede do Spilky. Z každé školy se průvodu zúčastní symbolicky jedna třída. Policie ČR👮🏻  zajistí bezpečnost dětí během průvodu.

Trasa průvodu: start na ulici Třebízského => MŠ Saská => TGM => ulice Komenského => ZŠ ulice Míru => ulice Palackého => podchod u vlakového nádraží => ulice Jeřabinova => ulice Čechova => MŠ Čechova => ZŠ Jižní => ulice Školní => MŠ Školní => ulice Svazu bojovníků za svobodu => podchodem na náměstí a do Spilky.

Ve Spilce bude připraven edukační program zaměřený na životní prostředí a také preventivní program o bezpečnosti. Na místě budou stánky Městské policie Rokycany, BESIP, HZS PK (Rokycany) a Policie ČR.

Děkujeme, že to zkusíte s námi.

Bez vás by to nešlo!