Stromeček - výlet do přírodní rezervace

Zveřejněno: 19. 9. 2024, zapsal: Eliška Tumidalská, přečteno: 47x
zubr třída jelen vozítka

Stejně jako minulý rok jsme navštívili přirodní rezervaci, na kterou jsme se velmi těšili. Ráno jsme z nádraží vyjeli autobusem k zastávce "U Václava", odkud jsme se vydali pěšky k lesu pod rozhlednu "Kotel". Od rána nám svítilo sluníčko, které nás hřálo na naší výpravě a vykouzlilo nám ještě větší úsměv na tváři.

Na rozcestí jsme se posilnili svačinkou a sladkostí z domova. Po společném focení jsme se vydali podél rezervace, kde jsme zdolávali překážky v podobě kaluží a malých "koryt". Naštěstí jsme měli s sebou paní učitelky a paní asistentku, které nám s radostí pomáhaly.

Ke vchodu rezervace jsme přišli brzy, tak jsme si čas zpříjemnili výšlapem na dřevěný můstek, odkud jsme měli možnost pozorovat okolí z výšky. Cestou jsme poznávali strom - dub i keř - hloh a naučili jsme se vypozorovat rozdíl mezi stromem a keřem. V 10 hodin nás u vstupní brány čekal pan majitel Beneš s jeho milou asistentkou.

Na čtyřkolkách jsme se svezli a procestovali celou rezervaci. Děti od samého začátku zaujali divocí koně. Rodinka zubrů nám ze začátku naháněla menší strach, ale v dáli ve vysoké trávě nás zaujaly obrovské parohy, že jsme na nějaký strach dočista zapomněli. Parohy patřily jelenovi "Hugovi", který nás pozdravil svým mohutným hlasem. Pan Beneš nám vyprávěl i o chráněných vodních živočiších jako je např. kuňka žlutobřichá.

Cestou jsme poznali druhého mladšího jelena "Tomáše" se svými laněmi. Počasí nám přálo a krajina vypadala, jako by ji někdo namaloval. Zpátky do MŠ jsme šli pěšky a výlet jsme zakončili dobrým obědem.