Babí léto

Zveřejněno: 18. 10. 2024, zapsal: Pavlína Škulinová, přečteno: 30x
lklk babileto

Podzimní dobrodružství v Kamenném Újezdě

 

Jednoho krásného podzimního dne jsme se s dětmi vydali na výlet do Kamenného Újezdu. Už cestou autobusem děti nadšeně pozorovaly, jak se krajina kolem nás mění a obléká si svůj pestrobarevný podzimní kabátek.

Když jsme vystoupili, přivítalo nás chladné, ale příjemné počasí. Hned jsme se pustili do objevování. Děti se rozběhly po okolí a začaly sbírat spadané listy. Bylo úžasné pozorovat, s jakým nadšením hledaly ty nejkrásnější a nejbarevnější kousky. Poté jsme si sedli do kroužku a společně jsme listy třídili podle velikosti, od největšího po nejmenší. Děti se u toho naučily nejen rozpoznávat různé druhy stromů, ale také procvičily své matematické dovednosti.

Po vzdělávací části přišel čas na zábavu. Zamířili jsme na místní hřiště, kde se děti mohly dosyta vyřádit. Největší úspěch mělo házení poletuch. Děti si je házely s kamarády, zkoušely to levou rukou pro větší výzvu, točily se s nimi dokola a snažily se je hodit co nejvýše na strom. Bylo vidět, jak si užívají volnost a radost z pohybu na čerstvém vzduchu.

Během našeho výletu jsme také objevovali dary podzimu. Děti se naučily rozpoznávat šípky a trnky, které rostly podél cesty. Vysvětlili jsme si, jak jsou tyto plody důležité pro zvířata, která se připravují na zimu.

Celý den byl plný smíchu, učení a objevování. Děti se vrátily domů s růžovými tvářemi, plné nových zážitků a vědomostí. Tento výlet do Kamenného Újezdu jim ukázal krásu podzimu a pomohl jim lépe porozumět přírodě kolem nás. Byl to den, na který budeme všichni dlouho vzpomínat.