Máme rádi svoji maminku

Zveřejněno: 19. 5. 2024, zapsal: Ilona Kočová, přečteno: 68x
svoji maminku Máme rádi

 

Blíží se svátek všech maminek, tak jim chceme udělat radost a vyrobit jim dáreček. Rozhodli jsme se vytvořit vlastní rukou tulipán a k tomu ještě zazpívat písničku. Je toho dost, tak s chutí do práce. Namotat drátek, obtisknout dlaň s červenou barvičkou, usušit, vystřihnout a nalepit. K tomu dostat do hlavy všechna slova písničky a společně secvičit. Snad se to podaří a naše dílo potěší maminky.

Pak jsme také ještě stavěli svůj domov, kde s maminkou bydlíme, každý vypadal trochu jinak a bylo hezké, poznat, kde bydlí kamarádi. Zkoušeli jsme, jak bychom namalovali mamince nehty a líčidla (z modelíny na obrázek), to nám tedy šlo. Trochu jsme si odpočinuli na divadelním představení v Alfě a pak už zase zdobit modelínové dorty a malovat srdíčka do mouky.

Cvičili jsme si svoje nožky na různých površích – lanech, podložkách, kamínkách a prstíky zas při stříhání nůžkami. A s oboje najednou pak při písničce „Muzikantská rodina“

Na výletě v Milínově jsme pak na vlastní oči viděli, jaké to je, starat se nejen o rodinu, ale i o zvířata na farmě i o to, aby bylo co dobrého k obědu.

S paní Súsovou jsme společně ponořili do světa včeliček, kde vládne jedna matka královna mnoha včelkám.